Delikatne ciasto biszkoptowe z wnętrzem z owoców i galaretki, oblane kakaową polewą. Wychodzi zawsze, sami dobieramy smak galaretki i owoce jakich użyjemy. Owoce mogą być świeże, z kompotu lub mrożone. Przepis pochodzi ze starego zeszytu z przepisami, gdzie występuje on pod nazwą "skubaniec". Wpisując w wyszukiwarce tę nazwę, pokazało mi ciasto kruche znane jako pleśniak, więc zmieniłam nieco jego nazwę z zachowaniem słowa je opisującego. Ciasto biszkoptowe skubane jest idealne na lato, gdy są dostępne śwież... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...