Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova

Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova

Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova

Uwielbiam bezy. Mega słodkie - praktycznie sam cukier, z niewielkim dodatkiem białek. Mają jednak w sobie coś uzależniającego - chrupiące z wierzchu i delikatnie ciągnące w środku, najlepiej z górą bitej śmietany i świeżymi, orzeźwiającymi całość owocami. Klasyczna Pavlova podbiła moje serce, kiedy pierwszy raz jej spróbowałam. Od tamtej pory upiekłam ich całkiem sporo, w różnych wariacjach smakowych i kolorystycznych. Moja ukochana to jednak ciągle ta klasyczna z truskawkami - nic nie przebije smaku świeżych... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

gin

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, ciastka kremówki, ciasta z kremami, z jagodami, sernik, słodkie, pieczenie, czereśnie, por , deser, desery, maliny, bita śmietana, syrop, ciasto, ciasto z truskawkami, ciasto z bezami, ciasto z białek , bez pieczenia, przepis na coś slodkiego, deser z owocami, sernik bez cukru, sernik bez pieczenia, sernik pieczony, deser z malinami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sernik z brzoskwinia, sernik z czereśniami

Inne przepisy z Pożeraczka, czyli raz adobrze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.