Dawno nie było sernika i zatęskniłam za nim. Tym razem jednak postanowiłam zrobić go ze zmielonego twarogu i com się naklęła to moje ! Nie cierpię mielić białego sera - to chyba najgorsza dla mnie czynność w kuchni i dlatego przeważnie korzystam ze sprawdzonego już wiele razy sera białego w wiaderku. Co mnie podkusiło tym razem ? Nie wiem, ale następny sernik znów będzie "na leniwca", obiecuję to sobie i Wam :DBiały ser, wanilia i czereśnie okazały się świetnym połączeniem smaków i ciasto bardzo smak... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
moje kubki smakowe oszalały na sam widok! taki pyszny serniczek, mmm... :)
Ja nie mam maszynki do mielenia, więc wrzucam do miski twaróg, dodaję trochę kremówki, żeby się lepiej mielił, i miksuję go blenderem. Jest super gładki i pyszny :)A taki sernik z czereśniami to bym zjadła...
no właśnie ktoś mi ostatnio podpowiedział, że można blenderem i następnym razem spróbuję :)
jak najbardziej tylko nie dodawałabym już soku z cytrusów a za to chyba więcej cukru bo wiśnie są zdecydowanie kwaśniejsze od czereśni. Smażyłabym nieco dłużej bo wiśnie mają więcej soku i trzeba go mocniej odparować - ew. dodać więcej zagęstnika w postaci mąki