Ogródek Dziadunia. Dokładnie jak za dawnych czasów.

Ogródek Dziadunia. Dokładnie jak za dawnych czasów.

Ogródek Dziadunia. Dokładnie jak za dawnych czasów.

Przepis na : deser

Posłuchajcie opowieści.... Dawno, dawno temu w uroczych zakątkach wsi położonych w malowniczych okolicach Warty rosły dorodne grusze i jabłonie, śliwy i czereśnie. Ich owoce dojrzewały w blasku słońca, czerpiąc składniki odżywcze z czystych wód rzecznych oraz życiodajnych podziemnych źródeł. Nieopodal rozpościerały się pola kapusty, marchwi, pola na których zieleniły się ogórki, czerwieniły buraki, dojrzewały pietruszka i seler... Tak moi Kochani zaczęła się historia pewnej rodzinnej firmy "Ogródek Dziadunia". Najp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.