Czereśnie zapiekane w cieście czyli czereśniowe clafoutis

Czereśnie zapiekane w cieście czyli czereśniowe clafoutis

Czereśnie zapiekane w cieście czyli czereśniowe clafoutis

Pyszny letni deser, w sam raz na trwający sezon czereśniowy. Najbardziej pracochłonną czynnością jest wyjęcie pestek ( nie mam drylownicy ), ale można też pestki zostawić - podobno tak jest smaczniej, trzeba tylko o tym pamiętać i uważać przy jedzeniu. Deser zniknął bardzo szybko, nie potrafię wiec powiedzieć czy równie smaczny będzie po nocy spędzonej w lodówce. Składniki ​​na około 4 spore porcje 450 g świeżych czereśni, bez pestek 20 g roztopionego masła 3 jajka 180 ml mleka 75 g mąki szczypta soli 60 g ks... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, wiśnia, tarta, desery, deser, czereśnie, ciasto naleśnikowe, pieczenie, szybki deser, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, szybkie ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, pyszne ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, tarta na słodko

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.