Czereśnie zapiekane w cieście czyli czereśniowe clafoutis
Czereśnie zapiekane w cieście czyli czereśniowe clafoutis
Pyszny letni deser, w sam raz na trwający sezon czereśniowy. Najbardziej pracochłonną czynnością jest wyjęcie pestek ( nie mam drylownicy ), ale można też pestki zostawić - podobno tak jest smaczniej, trzeba tylko o tym pamiętać i uważać przy jedzeniu. Deser zniknął bardzo szybko, nie potrafię wiec powiedzieć czy równie smaczny będzie po nocy spędzonej w lodówce. Składniki na około 4 spore porcje 450 g świeżych czereśni, bez pestek 20 g roztopionego masła 3 jajka 180 ml mleka 75 g mąki szczypta soli 60 g ks... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Stare Gary
Autor
Stare Gary
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, wiśnia, tarta, desery, deser, czereśnie, ciasto naleśnikowe, pieczenie, szybki deser, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, szybkie ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, pyszne ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, tarta na słodko
Inne przepisy z Stare Gary
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję