Bunuelos meksykanskie faworki 172Bunuelos to meksykańskie, smażone ciasteczka w kształcie placków, smażone szczególnie w okresie świątecznym i karnawale. Są lekkie, fantastycznie chrupiące i przypominają nasz chrust. Podaje się je skropione syropem Piloncillo (nie mam pojęcia co to) i posypane cukrem cynamonowym. Ja przygotowałam za to syrop na bazie miodu i cytryny. Całość - bomba, smakowa i oczywiście niestety kaloryczna, ale raz w roku można
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gofry na kefirze z mąką konopną 158Przepis na pyszne, chrupiące gofry. Dodatek mąki konopnej nadaje im lekko zielonego koloru i wyjątkowego, lekko orzechowego smaku. Jej dodatek nie jest niezbędny, można dodać dowolnej
Kucharzyca
Sałatka na domówkę z suszoną morelą 270mojej kuchni sporadycznie. Jednak naprawdę go lubię. Mąka ta zawiera dużo błonnika i białka, a niewiele węglowodanów, dlatego znajduje zastosowanie w różnych dietach. Ja osobiście używam ją do przygotowywania placków, placuszków, ciasteczek i moich ukochanych zdrowych trufli domowych. Dobrej jakości mąka musi dosłownie pachnieć kokosem. I taki właśnie jest ten produkt. Orzechy nerkowca mają wiele cennych dla zdrowia wartości odżywczych
Słodkie okruszki
Pizza – ulubione danie Polaków na różne sposoby 182Pizza – jej początki to wyrabianie płaskich placków chlebowych, które jadano już wieki temu. Od tamtych czasów danie to przeszło niesamowitą rewolucję. Dziś cieszymy się mnóstwem smaków, aromatów, ale i kształtów pizz, które potrafią wprawić w zdumienie. Continue reading Pizza – ulubione danie Polaków na różne sposoby at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.pl
Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym 180Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym to pyszne wykorzystanie ziemniaków, co pozostały nam z obiadu. W poprzednim wpisie podawałam przepis na kotlety ziemniaczane z farszem z pieczarek
Pieprzyć z Fantazją
Drożdżowe racuchy z jabłkiem 175Gotowe w : 45 min Racuchy to przysmak mojego dzieciństwa. Do dziś wspominam zapach, który rozchodził się po całym domu, kiedy smażyła je moja mama. Oczywiście
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Racuchy z jabłkami 421Racuchy z jabłkami – bez wątpienia to jedne z moich ulubionych placków z dzieciństwa. Wiadomo, że racuchy są super, ale takie racuchy z jabłkami to mój faworyt numer jeden! Nie znam osoby, której by one nie smakowały! Zwłaszcza uwielbiają je dz The post Racuchy z jabłkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
BAGHRIR – MAROKAŃSKIE NALEŚNIKI 161Choć pogoda za oknem wcale nie afrykańska, to u mnie w sercu ciągle Maroko! Dziś mam dla Was jeden z najbardziej znanych marokańskich przepisów – przepis
Ostra na Słodko
Dutch Baby – pieczony omlet naleśnikowy wg Aleex 156Dutch Baby to pieczony omlet naleśnikowy. W smaku przypomina nieco angielski pudding, który robiłam z przepisu Nigelli Lawson. Tym razem przygotowałam go z przepisu Madame Edith
W mojej kuchni
Owsiane racuchy z kefirem i kwiatami akacji, czyli robinii akacjowej 155Robinia akacjowa bywa określana jako grochodrzew biały lub akacja. Kwitnie od połowy maja do połowy czerwca i zachwyca zebranymi w długie, zwisające grona białymi kwiatami. Oprócz
Tajemnice Smaku
Jabłka w cieście, mój sposób na weekendowe śniadanie. 182Ulubione placuszki to chyba właśnie jabłka w cieście, grube plastry soczystych jabłek, umoczone w gęstym cieście i smażone na minimalnej ilości tłuszczu takie lubię najbardziej. Bez
SMYKWKUCHNI
Wrap z Tapioki z lekką sałatką z tuńczykiem 182konserwantów, lekko strawny i bardzo pożywny, wytwarzany ze skrobi (mączki) pozyskiwanej z bulw manioku jadalnego, w kuchni brazylijskiej stanowiącego podstawę żywienia. Tapioka to produkt do błyskawicznego przyrządzania m.in. bezglutenowych placków, zamiast pieczywa. Idealnie sprawdza się u osób dbających o linię oraz tych walczących o nową sylwetkę . 🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗🥗 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na Facebooku gotowaniepatki Gotowaniepatki
Gotowanie Patki
Placki z kiszonej kapusty 6712Składniki: 400 g odciśniętej kiszonej kapusty 1,5 szklanki mąki pszennej 500 ml zsiadłego mleka 2 jajka pieprz sól (opcjonalnie) olej rzepakowy (przepis na około 15 placków) Kapustę drobno szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej resztę składników, dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką ciasto, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na średnim ogniu
Kardamonovy