Gofry na kefirze z mąką konopną
Gofry na kefirze z mąką konopną
Przepis na : śniadanie
Przepis na pyszne, chrupiące gofry. Dodatek mąki konopnej nadaje im lekko zielonego koloru i wyjątkowego, lekko orzechowego smaku. Jej dodatek nie jest niezbędny, można dodać dowolnej innej mąki. Gofry wyjdą także na mieszance mąk bezglutenowych. 2 jajka 0,5 szklanki mąki konopnej 1,5 szklanki mąki orkiszowej 2 szklanki kefiru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki miksujemy. Przygotowujemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy, posmarowanej olejem. Pieczemy minutę, dwie dłużej, niż tradycyjne gofry na mleku. I ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kucharzyca
Autor
Kucharzyca
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gofry, śniadania, naleśniki, placki, bezglutenowe, naleśnik, kolacja
Inne przepisy z Kucharzyca
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję