Placuszki smakują rewelacyjnie i posmakują zarówno dzieciom, jak też dorosłym. Są bardzo delikatne i wspaniale komponują się ze śliwkami oraz subtelną nutą kakao i miodu. Uwielbiam podjadać je w wersji solo, zresztą tak samo jak moja córka. Polecam. (około 10 sztuk) 2 jajka 4 łyżki mąki żytniej (płaskie; u mnie typ 720) 2 łyżki jogurtu naturalnego/maślanki/kefiru/śmietany (płaskie) 1 łyżeczka miodu 3/4 łyżeczki kakao 1 szczypta soli Dodatkowo: 4-5 śliwek Ponadto: masło/olej do smażenia (u mnie olej kokos... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...