KARMELIZOWANE JABŁKA

KARMELIZOWANE JABŁKA

KARMELIZOWANE JABŁKA

Pyszne, soczyste jabłka podsmażane w karmelizowanym cukrze. Mogą być świetnym nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do placków, ciast i deserów. Pyszne na ciepło, prosto z rondla, podane w wysokim pucharku z gałką lodów waniliowych. Przygotowane w ten sposób są delikatne, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach.  Najlepiej wybierać twarde, jędrne jabłka typu antonówka lub szara reneta. Pamiętajmy, że wymagają one dłuższego smażenia niż miękkie i mączyste jabłka, które rozpadną się już po kilku minutac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, naleśniki, słoik, mus, deser, naleśnik, placki, ciasto, szarlotka, desery, pyszne ciasto, ciasto na naleśniki, placki z jabłkami, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, szarlotka z jabłkami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.