Tarta z porzeczkami i bezą
Tarta z porzeczkami i bezą
Przepis na : deser
Tarta z porzeczkami i bezą. Półkruche ciasto, kwaśne porzeczki i słodka, chrupiąca beza. Do tego przepisu możemy użyć zarówno białych, czarnych, jak i czerwonych owoców. Ja miałam akurat czerwone porzeczki, dzięki którym tarta nabrała pięknego koloru. Kruche ciasto możemy zrobić w malakserze – wtedy placek będzie mniej pracochłonny. Sama tarta jest pyszna – pełna kontrastów i różnych struktur. Możemy podawać na zimno i na ciepło.
Składniki na spód:
150 g zimnego masła (3/4 kostki)
250 g mą... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Poezja smaku
Autor
PoezjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
porzeczki, pieczenie, ciasto, tarta, jajko, cukier, czerwona porzeczka, mąka, kakao, ciasto z porzeczką, cukier puder, kasza, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, fasola, lekka, placki, słodkie, ciasto z bezami, czarna porzeczka, przepisy na kruche ciasto, desery, deser, ciasteczka, ciasto kakaowe, ciasto z białek , tarta na słodko, słodkie ciasto, pyszne ciasto
Inne przepisy z Poezja smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję