Jest to jeden z placków, który może długo stać i będzie miękki i pyszny. Przepis ten znalazłam w babcinym zeszycie, jeszcze nie raz na pewno go zrobię. Polecam wypróbować! ;)) Składniki: 1/2 kg mąki 1 sztuczny miód (słoik jak od dżemu) 1 kostka margaryny 1 szkl cukru 5 jajek kakao (ja dałam jakoś może z 1/3 opakowania) 1 opakowanie cynamonu 1 łyżeczka amoniaku bakalie (rodzynki, orzechy) Przygotowanie: Miód, cukier, margarynę, cynamon rozpuścić w garnku. Odstawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie dodać mąkę i jajk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Witam!
Jestem z natury spokojną dziewczyną, lubiącą piec różne słodkości i zbierać przepisy z zamysłem wykorzystania ich w późniejszym czasie. ;)
Pozdrawiam
Ania