Delikatne puszyste, słodkie i tak przepięknie pachnące! Idealne na śniadanie lub podwieczorek, szczególnie jedzony na świeżym powietrzu. Uwielbiam :) 2 garście płatków róży kopiasta łyżka cukru trzcinowgo 2 jajka 3 łyżki twarożku (nie musi być mielony) 3/4 szklanki maślanki szklanka mąki owsianej bg łyżeczka proszku do pieczenia truskawki olej kokosowy do smażenia syrop klonowy do polania Umyte i odsączone (najlepiej w wirówce do sałaty) płatki róży, ucieramy z cukrem. Następnie mieszamy z jajami, twarożkiem... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...