mielone - 47549 przepisów (strona:1117/3170)

Tatar wołowy z żółtkiem i cebulą 98

maszynce lub drobno posiekać przy użyciu bardzo ostrego noża. Wybór należy do Ciebie 😊. Pamiętaj, aby kupować dobrej jakości mięso, najlepiej od sprawdzonych i zaufanych dostawców. Natomiast nie polecam mielonych gotowców dostępnych w sklepach, zawierają konserwanty, które zmieniają smak mięsa. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ

Kulinarne przygody Gatity
Zimne nóżki 116

duża cebula, opalona nad gazem lub na suchej patelni 1 pietruszka 2-3 małe liście laurowe 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu 5-6 kulek ziela angielskiego  sól i mielony czarny pieprz do smaku.   opcjonalne dodatki: zielony groszek, natka pietruszki. Zimne nóżki przepis 1. Nóżki wieprzowe i golonkę oczyść z włosia. Najszybciej zrobisz to opalając

Cztery Fajery
Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem 524

pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem Przygotowanie: Filet z kurczaka dokładnie oczyszczamy i kroimy na niezbyt duże kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilkanaście minut do zamarynowania. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i podsmażamy kurczaka. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie

Kuchnia Na Wypasie
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 109

nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15 minut, następnie ściągamy folię i rumienimy około 10 minut. W międzyczasie w misce mieszamy śmietanę z jajkami, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy. Umyte gruszki (ja je jeszcze dodatkowo obrałam, ale nie musicie tego robić) kroimy wzdłuż na pół, wykrawamy z nich gniazda nasienne, kroimy w plasterki. Ciasto wyciągamy

Kardamonovy
Sernik Kajmakowy 137

miękkie (100 g) śmietana gęsta (1 łyżka) mąka pszenna (180 g) kakao (2 łyżki) Masa serowa: jajka (4 szt.) cukier (160 g) masło (50 g) mąka (1 łyżka) twaróg mielony (750 g) masa kajmakowa (250 g) Dekoracja: Masa kajmakowa (około 250 g) posypka kuleczki czekoladowe ( dostępne tutaj ) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka miarka waga papier do pieczenia tortownica

RITA food channel
Sos czosnkowy z koperkiem do sałatek 103

czosnkowy z koperkiem do sałatek Do miseczki włożyć majonez, jogurt, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem czarnym. Koperek umyć, osuszyć, drobno pokroić, dodać do sosu i wymieszać. Notes ** Sos jest bardzo szybki w przygotowaniu, zrobienie go zajmuje dosłownie chwilę. Doskonale pasuje do różnego rodzaju sałatek. Świetnie sprawdzi się

ememe kitchen
Jajka sadzone na kiełbasie 97

kiełbasie. O tej potrawie nie ma coś się rozpisywać. Wystarczy, że użyjecie do niej porządnej kiełbasy, świeżych jajek od szczęśliwych kur i oczywiście szczypiorku. A, i najważniejszego – ŚWIEŻO MIELONEGO pieprzu. Pilnujcie też żeby żółtko nie ścięło się na śmierć. I będzie cacy. Jeżeli chodzi o dodatek tłuszczu, ja go pominęłam. Kiełbasa puściła wystarczającą jego ilość, nie było potrzeby

Kardamonovy