mielone - 47549 przepisów (strona:1116/3170)

Kalafior faszerowany mięsem z udek kurczaka 312

pietruszka świeża lub suszona 3/4 szklanki mleka 1 łyżki masła 1-2 łyżki mąki pszennej pół opakowania sera pleśniowego (ja użyłam lazura) Udka umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa (na średnich oczkach). Do zmielonego mięsa dodać przyprawy i pokrojony w kostkę ser pleśniowy (najlepiej ser podzielić na 2 równe części; jeden kawałek pokroić i dodać do mięsa

Ugotować
Zdrowe burgery z warzywnymi frytkami 878

pozbawiamy pestek. Imbir, czosnek i papryczkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wszystko podsmażamy 1-2 min. Zestawiamy z ognia. Kolendrę płuczemy i również drobno siekamy. Mięso mielimy w maszynce (lub blenderze/rozdrabniaczu) i przekładamy do sporej miski. Dodajemy imbir, czosnek, papryczkę i kolendrę, a także łyżkę zimnej wody, jajko i sezam oraz sól. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą

Ratunku obiad
Pasztet idealny 215

rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy wątróbkę, podlewamy odrobiną wody i dusimy 15 minut. Przecedzamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Mięsa wraz z warzywami i namoczoną bułką mieszamy z wątróbką. Mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa na średnich oczkach. Dodajemy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Bardzo dokładnie mieszamy. 4. Dwie keksówki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy w nich plastry

My Culinary Art
Domowa mielonka ze słoika 217

mielonkę ze słoika: 300 g wieprzowego mięsa dobrej jakości sól, pieprz, majeranek 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 H + studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso mielimy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Należy uważać, żeby nie przesadzić z solą, bo po gotowaniu mięso jest bardziej słone niż surowe. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilę wyrabiamy

My Culinary Art
Pulpety opiekane z suszoną śliwką w sosie curry 190

wykonania : Pulpety obsmażane. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka odcisnąć , przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. W trakcie mielenia mięs, zmielić również bułkę i cebulę. Przełożyć mięso do miski, dodać jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, w każdą włożyć suszoną śliwkę. Dobrze zlepić, smażyć

Kulinarny karnet Christophera
Ziemniaki grillowe. Prosty przepis na pyszne zapiekane ziemniaki 96

innych potraw lub jako samodzielne danie. Pikantne ziemniaki zapieczone z serem są po prostu pyszne. Przepis na ziemniaki grillowe Składniki: Około kilograma ziemniaków , ćwierć kostki masła, łyżka słodkiej papryki mielonej plus papryka ostra według smaku, łyżeczka oregano, 2-3 łyżki startego sera żółtego, sól. Przepis na ziemniaki grillowe Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Do garnka dodaj masło

Kulinarna Polska
Szybkie pizzerinki – bez wyrastania 85

placek posypujemy garścią tartego sera gruyere (może być inny). Kładziemy plasterek szynki, pieczarki, piórka cebuli i salami. Na wierzchu dodatkowo można rozłożyć kawałki mozzarelli, które można oprószyć szczyptą słodkiej mielonej papryki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy do zarumienienia, przez około 10-15 minut

Smaki Na Talerzu
SAŁATKA BROKUŁOWA Z TUŃCZYKIEM (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 165

patrz na skład – polecam bez cukru) 40 g oliwy z oliwek extra virgin lub/i oleju MCT 5 g (2 ząbki) czosnku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony łyżeczka posiekanego koperku Przygotowanie Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Należy uważać by go za bardzo nie rozgotować. W tym czasie ugotować

Ola la LCHF
Black Angus Steak 90

godzinę przed smażeniem, aby mięso osiągnęło temperaturę pokojową. Stek z rostbefu Black Angus nie wymaga szczególnego marynowania, ja doprawiam go jedynie solą z ziołami i czosnkiem oraz świeżo, mielonym pieprzem. Wszystkie potrzebne składniki przygotowujemy zaraz po doprawieniu steków, czyli masło, tymianek, rozmaryn oraz nie obrany czosnek, rozgnieciony na desce grubym nożem. Podczas grillowania liczy się czas, nie ma wtedy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowa kostka z nutellą 87

sklep Venosa.pl - jest niezwykłe miejsce w sieci stworzone z pasją i dbałością o najdrobniejsze szczegóły i to dosłownie widać przy każdym kliknięciu myszką. W swojej ofercie posiada kawę ziarnistą, mieloną , w kapsułkach,  saszetkach i  rozpuszczalną. Oraz herbaty liściaste i ekspresowe, miody, syropy, orzechy, owoce suszone, owoce kandyzowane, owoce w syropie, czekolady  i inne dodatki. Jednym słowem

Cynamonowe szczęście
Kasza gryczana z botwinką, fetą i suszonymi pomidorami 79

czosnek, smażymy 30 sekund na małym ogniu, mieszamy. Kaszę odcedzamy, przesypujemy do miski. Dodajemy to tego: botwinkę, pokrojone w paski pomidory, pokrojoną w kostkę cebulę i fetę, sól, świeżo mielony pieprz, oliwę i sok z cytryny. Mieszamy. Podobne przepisy: Kasza gryczana z botwinką i białym serem Kuskus z botwinką, orzechami i serem wędzonym Kasza gryczana z botwinką Artykuł Kasza

Kardamonovy
Meksykańskie Flautas z kurczakiem, pycha 86

rosół. Mam potem wywar do zup. Nic nie będzie zmarnowane. Wodę dosolić do smaku, dodać marchewkę, kawałek pora, kawałek selera, korzeń pietruszki i 2 ziarenka ziela angielskiego, trochę mielonego czarnego pieprzu. Gotować na małym ogniu 20 minut. Mięso musi być miękkie. Na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę i czosnek. Doprawić solą i białym pieprzem. Smażyć

Kuchnia Pokoleń
Jak działa szynkowar? 102

którego wcześniej został włożony specjalny woreczek separacyjny. Szynkowar wyposażony jest w specjalną sprężynę. Dzięki niej dociśniesz mięso, aby miało zwartą konsystencję. Dotyczy to zwłaszcza wędlin wykonywanych z mięsa mielonego. Czasami mieszanina mięsa i przypraw jest od razu umieszczana w szynkowarze i umieszcza się go w lodówce, a proces parzenia następuje po 2-3 dniach. Po umieszczeniu mięsa w szynkowarze

Kuchnia MagdaLeny
Jak działa szynkowar? 102

którego wcześniej został włożony specjalny woreczek separacyjny. Szynkowar wyposażony jest w specjalną sprężynę. Dzięki niej dociśniesz mięso, aby miało zwartą konsystencję. Dotyczy to zwłaszcza wędlin wykonywanych z mięsa mielonego. Czasami mieszanina mięsa i przypraw jest od razu umieszczana w szynkowarze i umieszcza się go w lodówce, a proces parzenia następuje po 2-3 dniach. Po umieszczeniu mięsa w szynkowarze

Kuchnia MagdaLeny
Cytrynowe gnocchi z kurczakiem i szpinakiem 106

szklanki tartego paremezanu i trochę do podania 3 łyżki soku z cytryny 200ml śmietanki kremówki 30% 200ml bulionu – użyłam drobiowego z kostki pieprz cytrynowy do opruszenia mięsa mielona czerwona papryka do opruszenia mięsa sól i pieprz do smaku kilka plasterków cytryny do podania – opcjonalnie   Zaczynamy od przygotowania kurczaka – myjemy filety, oczyszczamy z błonek i przecinamy

Smaczna Strona