mielone - 47549 przepisów (strona:1116/3170)

Sernik na kruchym spodzie z jabłkową galaretką i śmietaną 111

tortownicę o średnicy 22 cm Ciasto: 2/3 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka miękkiego masła 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych ulubionych orzechów ( opcjonalnie ) Masa: 50 dag sera wiaderkowego na serniki 4 jaja M 1/2 szklanki mleka skondensowanego ( używam mleka z tubki ) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu

Kronika Piekarnika
Sałatka z tuńczykiem, jajkami i pieczarkami 103

dorzucamy do jajek. Dodajemy do tego odsączonego tuńczyka, rzodkiewki starte na największych oczkach, rozdrobniony ząbek czosnku i poszatkowany szczypiorek. Wszystko zalewamy majonezem i jogurtem, porządnie doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem (już niekoniecznie porządnie), mieszamy i odstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut, żeby smaki się połączyły. Podobne przepisy: Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkami Sałatka z ryżem, tuńczykiem

Kardamonovy
Gołąbek zapiekany 116

kilka dużych liści z kapusty kiszonej lub białej 1 szkl ryżu 450 g mięsa mielonego sól pieprz 2 łyżki koncentratu pomidorowego Ryż gotujemy w 2 szkl wody aż do wchłonięcia całego płynu i odstawiamy na ok 30 min .   Przestudzony ryż mieszamy z mięsem i przyprawami, dodajemy również koncentrat.  Mieszamy masę dokładnie.  Naczynie zaroodporne smarujemy olejem

Gotowanie jest łatwe
SERNIK TIRAMISU – najlepszy przepis! 123

zrobienia dosłownie w 20 minut! Mam nadzieję, że zakochacie się w nim tak samo mocno jak ja – gwarantuję, że nie pożałujecie! Koniecznie zobaczcie! Smacznego! SKŁADNIKI: * twaróg 3x mielony sernikowy – 1 kg * mascarpone – 250 g * biszkopty okrągłe – 100 g * espresso z kawy Caprissimo Professional – 150 ml * budyń śmietankowy – 40 g * mąka ziemniaczana

Ostra na Słodko
Roladki z tortilli z białym serem, szynką i chrzanem 101

przepis na 25-30 sztuk roladek) Ser rozdrabniamy w misce (możecie go też zmiksować w robocie kuchennym), dodajemy do niego jogurt, poszatkowany szczypiorek, chrzan, doprawiamy go solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy. Tortille układamy na blacie, rozsmarowujemy na nich ser, następnie wykładamy na nie plastry szynki (po 3 sztuki na tortillę). Tortille mocno zwijamy, owijamy folią do żywności

Kardamonovy
Kotlet de volaille [Kotlet po kijowsku] 169

serem feta . Pyszne są też nasze roladki z udek kurczaka nadziewane pieczarkami oraz roladki z piersi kurczaka z serem i szynką. Na koniec przepis na kotlety kijowskie z mielonego kurczaka lub cielęciny, pochodzący z „Przeglądu kulinarnego” z 1915 roku: Kijowskie kotlety z kurczaka lub cielęciny. Biorąc jednego kurczaka lub 1 funt miąższu cielęcego, usunąć kości i żyły

Kuchnia Na Wypasie
Najlepsze przepisy na szparagi 115

SZPARAGÓW Składniki: opakowanie jogurtu greckiego garść młodej pokrzywy – sparzonej i oczyszczonej z łodyżek 2 łyżki oliwy + łyżka do dekoracji posiekany pęczek natki pietruszki sok z połówki cytryny świeżo mielony pieprz Przepis na sos pokrzywowy do szparagów Wszystkie składniki zblendować na gładką masę i podawać z ugotowanymi szparagami skropione oliwą. SZPARAGI Z ZIELONYM SOSEM FRANKFURCKIM SKŁADNIKI: pęczek ugotowanych szparagów

Ugotowane pozamiatane
Hummus z rukolą 98

blogu: szklanka 250 ml , łyżeczka 5 ml , łyżka 15 ml . Składniki: 2 duże garści rukoli 3/4 szklanki suchej ciecierzycy 3 łyżki tahiny (pasty sezamowej) 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/3 szklanki wody z gotowania ciecierzycy sok wyciśnięty z 1 małej cytryny (lub więcej, do smaku) 1 łyżka oliwy extra virgin sól pieprz czarnuszka i ziarna sezamu

Kardamonovy
Karkówka konserwowa mielona /wersja 2 142

SUROWIEC-ROZDRABNIANIE  Rozdrabniałem na maszynce nr.8  -karkówka /  szarpak dwu oczkowy PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16 g/kg -pieprz kolorowy 3 g/kg (grubo mielony)  -mieszanka bałkańska łagodna 3 g/kg -czosnek świeży wyciśnięty przez praskę 4 g/kg -woda 20 % -skrobia ziemniaczana 3% -słoiki, puszki, szybkowar, garnek, termometry, zamykarka do puszek. W/w przyprawy to tylko moja sugestia- propozycja

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasta z kurkumy 108

nadzieję, że przepisy z kategorii candida będą dla Was inspiracją. Tylko inspiracją. Lub aż. Składniki: 2-3 łyżki kurkumy w proszku pół szklanki wody (lub więcej) 2-3 szczypty mielonego pieprzu 2-3 szczypty imbiru w proszku Wodę zagotowujemy. Dodajemy do niej kurkumę, pieprz, imbir. Gotujemy na małym ogniu 7-8 minut, cały czas mieszając. Jeżeli pasta wyszła

Kardamonovy
Schab wędzony 117

każdej strony przygotowaną marynatą i odstawiamy w chłodne miejsce na 24-48 godzin. Następnie zagotowujemy 2 l wody z dodatkiem  kilku  liści laurowych, łyżką grubo mielonego pieprzu i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W zimnym wywarze zanurzamy mięso do całkowitego przykrycia, obciążamy talerzykiem, aby nie wypływało na wierzch i odstawiamy w chłodne miejsce

Kulinarne przemyslenia
Jajka faszerowane pieczarkami i chrzanowym serkiem 120

dużych pieczarek 1 mała cebulka 1 łyżka masła 3 łyżki kremowego serka śmietankowego z chrzanem 2 łyżki majonezu 1-2 gałązki koperku (bez łodyżek, same piórka) 1/3 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta cayenne sól, świeżo zmielony czarny pieprz, sok z cytryny do smaku dodatkowo: posiekany szczypiorek, kiełki, rzeżucha do dekoracji jajek faszerowanych Jajka faszerowane pieczarkami przepis Krok 1. Jajka

Moja Książka Kucharska
Słomka ptysiowa 121

kawa po turecku powinna być zaparzana z ziaren zmielonych bardzo, bardzo drobno, niemal na pył. Jeśli chcesz wybrać rzeczywiście uniwersalny ekspres, to zwróć także uwagę na ilość stopni mielenia. Opisałam to dokładnie w artykule Dobry ekspres do kawy z młynkiem . W gronie ekspresów kolbowych bezkonkurencyjny są modele z serii Breville Barista Max. Z takich korzystamy od kilku lat zarówno(...)domu, jak i w redakcji. Nowy model Breville Barista Max+ w przeciwieństwie to swojego starszego poprzednika posiada dodatkowo LED-owy wskaźnik czasu mielenia oraz czasu parzenia espresso.  A teraz zapraszam na pyszną kawę z kardamonem. Słomka ptysiowa

Cztery Fajery
Burger wołowy z warzywami bez buły 122

również bogate źródło fosforu, żelaza i cynku. Serdecznie zapraszam do prostego przepisu, który będzie także odpowiedni dla osób z insulinoopornością i zaburzoną gospodarką cukrową. Składniki (1 porcja): 120g mięsa mielonego wołowego najwyższej jakości, 2 ząbki czosnku, garść sałaty rzymskiej, łyżka oliwy z oliwek, 1/2 czerwonej papryki, garść zielonych oliwek, 1 pomidor, 1/2 cebulki, 1 ogórek kiszony, szczypta soli, pieprzu

Natka Pietruszki