mielone - 47549 przepisów (strona:1112/3170)

Naleśniki z borówkami 288

Naleśniki z borówkami to zarówno szybkie danie na śniadanie, ale równie dobrze mogą być smaczną propozycją na słodki deserek. Borówki możecie zastąpić dowolnymi sezonowymi składnikami np

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety mielone z boczniaków 167

bułka mleko 1 cebula bułka tarta 3 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Przygotowanie Boczniaki gotujemy pół godziny w bulionie warzywnym. Odcedzamy, osuszamy. Bułkę moczymy w mleku, mielimy razem z boczniakami (największe oczka). Cebulę siekamy, podsmażamy na maśle (1 łyżka) , dodajemy do grzybów. Do masy dodajemy żółtko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrabiamy

R'n'G Kitchen
Gołąbki z suszonymi grzybami 284

Gołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron ze szpinakiem i szparagami 252

Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burgery z indyka i cukinii 204

łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz ziołowy 4 łyżki oliwy z oliwek (lub  oleju z suszonych pomidorów) Sposób wykonania: Mięso mielimy w maszynce. Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i przesmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy będzie zeszklona dodajemy zmiażdżony czosnek, kmin i zioła prowansalskie. Smażymy razem przez parę

Qchnia po prostu
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem 190

szynki wieprzowej 2 cebule 4 ząbki czosnku 12 dużych pieczarek 1/2 pęczka natki pietruszki 200 g żółtego sera (gouda) 2 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso mielimy. Od pieczarek odcinamy nóżki i kroimy je na drobne kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej a następnie smażymy na nim pokrojone ogonki pieczarek, cebulę i zmiażdżony czosnek

Qchnia po prostu
Pasztet z żurawiną 252

pokrojoną na ćwiartki cebulę. Wątróbki drobiowe umyć i wrzucić do bulionu na 15 minut. Po tym czasie odcedzić wywar. Mięso dobrze wystudzić a następnie zmielić trzykrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem. Żółtka oddzielić od białek. Do masy mięsnej dodać żółtka i żurawinę. Dokładnie wymieszać. W oddzielnej naczyniu ubić białka na sztywno. Dodać

Świat Domowej Kuchni
BURGERY Z KURCZAKA Z SEREM 175

łyżka sosu sojowego 1 łyżka majonezu sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka, myjemy,osuszamy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wrzucamy do rozdrabniacza i mielimy na drobno. Przenosimy do miski. Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy lub możemy też ją zmielić w rozdrabniaczu. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Ząbek czosnku przeciskamy przez praskę

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z sosem miesnym, z podgrzybkami czyli Niedzielne Milenie odc.44 209

makaron z mięsem wieprzowym i grzybami. Nie miałam borowików ale podgrzybki też świetnie się nadawały. Otrzymałam 3 solidne porcje sycącego dania. Makaron z sosem mięsnym i podgrzybkami 500 g mielonego mięsa wieprzowego (ja użyłam łopatki i przekręciłam ją przez maszynkę z grubym sitkiem) 1 cebula 30 g grzybów suszonych np. podgrzybków 50 g parmezanu 300 g makaronu Grzyby wkładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Owocowe babeczki bez pieczenia (wegańskie, bez cukru, bezglutenowe) + Blender N’OVEEN 196

stronę) obręcz na blenderze podświetla się. Uważam tę funkcję za bardzo przydatną – jest to pewnego rodzaju upewnienie, że butelkę zamocowaliśmy w odpowiedni sposób i możemy zacząć blendowanie oraz mielenie. Urządzenie nie sprawia problemów w czyszczeniu, co mogę też powiedzieć o innych elementach. Akcesoria możemy myć w zmywarce. Trzypoziomowy tryb pracy Większość sportowych blenderów posiada dwa tryby pracy – pulsacyjny(...)oraz ciągły. Marka N’OVEEN rozszerzyła działanie blendera i stworzyła dwa poziomy trybu ciągłego. Blendowanie oraz mielenie zaczynamy od trybu PULSE – dzięki temu wstępnie zmiksujemy zawartość, po czym możemy przełączyć na pierwszy tryb, a następnie na drugi. Wydajny Urządzenie zapewnia nam dużą wydajność poprzez moc o wartości 300 W. Dzięki temu w krótkim czasie uzyskamy pożądaną konsystencję koktajlu

Via Gusto
Indycze medaliony z żurawiną 244

plastrach 10 kwadratowych plastrów sera gouda płaska łyżka przyprawy kucharek masło klarowane pieprz sos żurawinowy lub nieduże słodkie owoce Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :) Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej

Mechanik w kuchni
Puder z kani i borowików 222

podkręci" smak potraw! SKŁADNIKI kanie, borowiki lub inne grzyby :) PRZYGOTOWANIE Grzyby tniemy na paski/kawałki i porządnie suszymy. Osobno gatunkami (bo mają różne aromaty - ale oczywiście możecie też wymieszać :)) mielimy za pomocą młynka lub blendera  ( u mnie nóż do kruszenia lodu) na pył. Przechowujemy w szczelnych słoiczkach. Bardzo polecam zrobić sobie taką doskonałą przyprawę :)     Puder z borowików

Moje Kuchenne Rewelacje
Pulpeciki z przyprawą shoarma 160

filetów z kurczaka 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 jajko przyprawa shoarma bułka tarta olej do smażenia     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą (masa ma być zwarta, jednak trzeba uważać, by nie przesadzić z jej ilością), do smaku doprawiamy przyprawą. Następnie

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone - przepis podstawowy 195

kajzerka około szklanki mleka (do namoczenia kajzerki) 2 jajka bułka tarta do optoczenia kotletów sól, pieprz olej roślinny do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy. Kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy aby namiękła. Cebulę kroimy w drobną kostkę.  Czosnek przeciskamy przez praskę. W misce łączymy mięso ze wszystkimi składnikami i ucieramy dokładnie ręką na jednolitą

Qchnia po prostu
Kotleciki ziemniaczane z pysznym farszem 1226

formowanie kotlecików, ale nie może też być zbyt zwarta). Doprawiamy sporą szczyptą gałki muszkatołowej, pieprzem oraz solą. Dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszamy. Pierś kurczaka przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju. Do podsmażonej cebuli dodajemy drobno posiekane pomidory suszone i smażymy jeszcze około 3 minuty. Zdejmujemy z palnika, odstawiamy. Gdy nieco przestygnie

Smaki Na Talerzu