mielone - 47549 przepisów (strona:1120/3170)

Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem 505

pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem Przygotowanie: Filet z kurczaka dokładnie oczyszczamy i kroimy na niezbyt duże kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilkanaście minut do zamarynowania. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i podsmażamy kurczaka. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie

Kuchnia Na Wypasie
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 84

nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 15 minut, następnie ściągamy folię i rumienimy około 10 minut. W międzyczasie w misce mieszamy śmietanę z jajkami, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy. Umyte gruszki (ja je jeszcze dodatkowo obrałam, ale nie musicie tego robić) kroimy wzdłuż na pół, wykrawamy z nich gniazda nasienne, kroimy w plasterki. Ciasto wyciągamy

Kardamonovy
Sernik Kajmakowy 107

miękkie (100 g) śmietana gęsta (1 łyżka) mąka pszenna (180 g) kakao (2 łyżki) Masa serowa: jajka (4 szt.) cukier (160 g) masło (50 g) mąka (1 łyżka) twaróg mielony (750 g) masa kajmakowa (250 g) Dekoracja: Masa kajmakowa (około 250 g) posypka kuleczki czekoladowe ( dostępne tutaj ) Potrzebne gadżety: mikser szpatułka miarka waga papier do pieczenia tortownica

RITA food channel
Sos czosnkowy z koperkiem do sałatek 86

czosnkowy z koperkiem do sałatek Do miseczki włożyć majonez, jogurt, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem czarnym. Koperek umyć, osuszyć, drobno pokroić, dodać do sosu i wymieszać. Notes ** Sos jest bardzo szybki w przygotowaniu, zrobienie go zajmuje dosłownie chwilę. Doskonale pasuje do różnego rodzaju sałatek. Świetnie sprawdzi się

ememe kitchen
Jajka sadzone na kiełbasie 67

kiełbasie. O tej potrawie nie ma coś się rozpisywać. Wystarczy, że użyjecie do niej porządnej kiełbasy, świeżych jajek od szczęśliwych kur i oczywiście szczypiorku. A, i najważniejszego – ŚWIEŻO MIELONEGO pieprzu. Pilnujcie też żeby żółtko nie ścięło się na śmierć. I będzie cacy. Jeżeli chodzi o dodatek tłuszczu, ja go pominęłam. Kiełbasa puściła wystarczającą jego ilość, nie było potrzeby

Kardamonovy
Ciapkapusta po śląsku 85

fajerkach, aby danie wolno się podgrzewało, nawet przez godzinę, co pewien czas mieszając. Z czym podawać ciapkapustę? Można oczywiście jako samodzielne danie. Ciapkapusta świetnie smakuje z duszonymi żeberkami, kotletami mielonymi i z śląskimi karminadlami. Ciap kartofle – ciap ziemniaki W tym daniu najważniejsza jest bardzo dobra jakość kiszonej kapusty. Oczywiście najlepsza będzie domowa, z naszej beczki. Jeśli nie mamy

Kuchnia Na Wypasie
Bułki nadziewane masłem, czosnkiem i ziołami 103

sałatkę z mango, bo to mało ma kalorii i w Cosmopolitanie czytała, że dobrze na paznokcie i włosy działa. No i ta dziewczyna z torby słoik wyjęła z kotletem mielonym i potłukła tuż obok ziemniaczków. Zaraz następny facet mówi, że też jakieś tam słoiki mu się do torby przypałętały, nawet nie wie jak, i on pierdoli

Marder&Marder Manufacture
Pizza Margherita 97

plastikowego pojemnika, przykryć pokrywką i włożyć do zamrażalnika. Zamrożone ciasto przechowywać można w zamrażalniku przez kilka tygodni. Upieczoną pizzę skropić można odrobiną oliwy z oliwek oraz posypać świeżo-mielonym pieprzem. Lubisz pizzę? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Pizzę z dynią . The post Pizza Margherita appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Kopytka z batatów 83

rozpuść masło, dodaj nieco soli, bułkę tartą i pod koniec listki świeżej szałwii. Podsmażaj, aż bułka nieco ściemnieje. Masłem polewaj ugotowane kopytka, posypuj obficie parmezanem. Na koniec dopraw świeżo mielonym pieprzem i podawaj. SMACZNEGO! Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne i funkcjonalne produkty oraz książki kulinarne. Zajrzyj do zakładki

nietylkopasta.pl
Zupa krem z cukinii i pora 77

smażymy w garnku. Dodajemy do niego upieczone cukinie i wyciśnięte z łupin upieczone ząbki czosnku. Po jakichś 2 minutach zalewamy wszystko bulionem, doprawiamy według uznania solą i świeżo mielonym pieprzem, gotujemy 10 minut. Po tym czasie zupę studzimy, miksujemy na krem, z powrotem przelewamy do garnka, zagotowujemy. Jeżeli zupa wyszła za gęsta, dolewam do niej więcej bulionu (lub wodę

Kardamonovy