mielone - 47549 przepisów (strona:1129/3170)

Zapiekanki z serem i pieczarkami 90

odparowania wody i lekkiego zrumienienia. Jeżeli jest potrzeba, dodajcie więcej oleju. Następnie dodajemy do nich pokrojoną drobno cebulę, smażymy na wolnym ogniu do zrumienienia. Pod koniec doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ser ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Bułki kroimy wzdłuż, nakładamy na nie pieczarki, starty ser, wkładamy do piekarnika i pieczemy

Kardamonovy
Cynaderki w sosie musztardowym 111

wody pęczek natki pietruszki 10 dkg białej cebuli 1 łyżka musztardy francuskiej ziarnistej 1/2 łyżeczki harissy w proszku 1/2 łyżeczki suszonego estragonu 3/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Jak zrobić cynaderki w sosie musztardowym. Cynaderki przeciąć na pół, ostrożnie wykroić moczowody oraz błonki, włożyć do miski i zalać zimną wodą. Moczyć przez 2 godziny, zmieniając

MeCooks
Brownie z owocami i migdałami. 121

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 120 g masła – 250 g gorzkiej czekolady – 3 jajka – 80 g erytrytolu – 30 g mąki owsianej – 90 g mielonych migdałów – 50 g całych migdałów – owoce do posypania (maliny, truskawki, jagody) Masło wkładamy do garnka i podgrzewamy, gdy się rozpuści ściągamy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę

Zdrowy Styl Joanny
Maść z żółtych tulipanów na zmiany nowotworowe 463

przepis podaję teraz. Zdążycie zrobić tę cenną maść, której moc poznałam osobiście :) Przygotowanie: Po zerwaniu tulipanów odcinamy korzenie, myjemy całe tulipany, kroimy je drobniej i wrzucamy do maszynki do mielenia (takiej do mielenia mięsa) Po uzyskaniu miazgi z cebulek, liści, kwiatów łodyg zalewamy w sporym słoiczku odmierzoną wódką- zakręcamy słoik i wstawiamy go do lodówki Jeśli wcześniej nie przygotowaliśmy sobie

Proste Potrawy
Sałatka z kozim serem i jabłkiem 95

składniki. 4. Przygotuj dressing - wymieszaj sok z cytryny z olejem, octem i miodem. Jeśli wolisz bardziej wyraziste smaki, to dodaj ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem. 5. Polej sałatkę sosem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatka z kozim serem i jabłkiem

Cztery Fajery
ROLADKI Z KARKÓWKI NADZIEWANE KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI 100

pieczarkami : * 6 plastrów karkówki o grubości około 1 cm * około 350 g kapusty kiszonej * 5-6 większych pieczarek * 1 łyżka masła * 600 ml wody * sól  * pieprz czarny mielony * 3 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * opcjonalnie pół szklanki wody wymieszane z 2 łyżkami mąki pszennej * olej do smażenia Wykonanie: Plastry karkówki rozbić bardzo cienko przy pomocy tłuczka

Zrób to smacznie
Sałatka ziemniaczana z patisonami 106

łyżeczka musztardy sól pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, odcedzamy je i na chwilę odstawiamy. Do dużej miski wlewamy oliwę, ocet i musztardę, dodajemy sól i świeżo mielony pieprz, mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Ugotowane, jeszcze ciepłe ziemniaki, obieramy, kroimy w grubsze plasterki i wrzucamy do miski z sosem. Dodajemy do nich pokrojone w plasterki patisony, pokrojoną

Kardamonovy
Pizza z szynką i serem. Przepis na sos pomidorowy do pizzy. 146

skropić oliwą extra vergine. Pizzę zapiekać przez 20 minut w 230 stopniach. Przed podaniem ozdobić świeżą bazylią. Miłego gotowania! Inne przekąski na imprezę, które możesz polubić: Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake>>> Chrupiące skrzydełka z piekarnika>>> Tajska zupa Tom Yum>>> Stripsy z kurczaka>>> Sałatka caprese

Moja Książka Kucharska
Zupa szczawiowa z jajkiem i mięsem 120

Zupa ze świeżego szczawiu z mięsnymi kulkami, jajkiem, zabielona śmietaną. Składniki: 700 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, jajko surowe, 2 duże pęczki szczawiu, cebula, sól, pieprz, majeranek, śmietana, jajka ugotowane na twardo Przygotowanie: Szczaw dokładnie myjemy i drobno siekamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy. Do mięsa dodajemy jedno surowe jajko, dużą szczyptę soli, pieprzu oraz majeranku. Mieszamy dokładnie. Formujemy kulki

Lena Gotuje
Paszteciki 84

czosnku 3 jajka 1 szklanka bułki tartej sól i pieprz do smaku Przygotowanie Farsz: Kapustę gotujemy do miękkości. Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy i smażymy. Gdy wszystko się wystudzi mielimy w maszynce do mielenia. Doprawiamy do smaku i zostawiamy żeby się przegryzł. Ja zostawiam na kilka godzin. Po tym czasie należy dodać 3 surowe jajka i szklankę bułki tartej. Farsz

Wasze Przepisy
Śledzie w majonezie z pieczarkami i ogórkami 111

płaty śledzi ( u mnie takie ze słoika z zalewy ) 20 dag marynowanych pieczarek 2 średnie ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 1-2 łyżeczki musztardy sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku szczypiorek według uznania natka pietruszki według uznania    Wykonanie pysznych śledzi: 1. Śledzie wyjmujemy z zalewy, osączamy je na sicie lub na papierowym ręczniku, kroimy

Izabelawkuchni
Domowy kebab w placku na szybko. Raz dwa i pyszne jedzenie gotowe. PRZEPIS 121

pomidor, papryka, czerwona cebula, sos czosnkowy przygotowany według tego przepisu , ewentualnie ostry sos z papryczek (na przykład harisa lub sambal), po płaskiej łyżce papryki w proszku, czosnku granulowanego i mielonego kuminu oraz soli, olej. Jak zrobić domowy kebab w placku? Mięso pokrój w paski, dodaj wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszaj, odstaw na godzinę do zamarynowania. Na patelni rozgrzej trochę oleju

Kulinarna Polska
Szparagi oraz spaghetti w sosie z mascarpone 107

dente 1 cebula 3 ząbki czosnku 500 gr zielonych szparagów 200 gr mascarpone 100 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów 10 suszonych pomidorów świeżo mielony pieprz sól   Odkrój końcówki szparagów ( je możesz dodać do wywaru do zupy) , resztę szparagów potnij na równe kawałeczki nie duże. Odłóż na bok, uwaga ! główki szparagów odłóż z boku

Kuchnia na wzgórzu
Porzeczkowo-morelowe monoporcje 127

mrożonej 3 łyżki cukru  3 łyżki wody 250 ml śmietany 30% 2 łyżki  cukru pudru 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 g sera białego mielonego 2 łyżeczki żelatyny mus morelowy: 230 g moreli z puszki 1 galaretka brzoskwiniowa 3 łyżki cukru pudru  glazura: 150 g cukru 50 ml wody 100 ml śmietany

Bon appetit mon amie
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i czosnkiem niedźwiedzim 130

piersi z kurczaka ( ok. 500g ) - duży pęczek czosnku niedźwiedziego - 200 gram sera żółtego ( ja dziś pomieszałam cheddar z goudą ) - 250 ml śmietanki 30% - 600 ml wody - 2 jajka - papryka mielona słodka i chili - czosnek granulowany - 0,5 łyżeczki dowolnych ziół ( bazylia, oregano itp.) - szczypta gałki muszkatołowej - sól, pieprz do smaku - olej   Wykonanie Kurczaka kroję w średniej wielkości kostkę

Kuchnia z widokiem na ogród