szklanki mąki tortowej 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 1 słoiczek powidła śliwkowego 2 kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych rogalików drożdżowych: 1. Rozczyn i ciasto: Drożdże rozcieramy z cukrem, cukrem waniliowym, ciepłym mlekiem, śmietanką
Izabelawkuchnipassaty pomidorowej * 1/3 szklanki wody+ około 2,5 litra wody do gotowania fasoli * 1 łyżka masła * 3 liście laurowe * 5 ziaren ziela angielskiego * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku * 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki * 2 płaskie łyżki mąki pszennej+ pół szklanki wody Wykonanie: Fasolę wsypać do miski, zalać wodą, moczyć ją przez kilka godzin a najlepiej całą
Zrób to smacznieszafranu 200 g ryżu basmanti laska cynamonu, kilka goździków i nasion kardamonu, liść laurowy 2 ząbki czosnku, starte dwucentymetrowy kawałek imbiru, starty świeża kolendra Marynata sól po 1 łyżeczce mielonych przypraw: kurkumy, kardamonu, kminu rzymskiego, garam masali, chili ½ szklanki jogurtu naturalnego Wykonanie Usunąć skórę z udźca kurczaka, obkroić mięso od kości i pokroić je na kawałki. Doprawić solą oraz
sierotka maRysia w kuchnijest tradycyjny, bez urozmaiceń i różnych dodatków. Składniki to świeże ogórki, kwaśna śmietana, szczypiorek bądź koperek a do tego przyprawy. Ja ją uwielbiam np. do świeżych ziemniaków i kotletów mielonych . Robię również mizerię na słodko z dodatkiem cukru i odrobiny octu. Wtedy ogórki trę na tarce na bardzo drobno i nie zlewam nadmiaru soku ogórkowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mizeria
To Musisz WiedziećSuper sprawdzi się także jako lunch do pracy. Przedstawiam wam prosty przepis na domowe burrito , które zachwyci każde podniebienie. PRZEPIS NA DOMOWE BURRITO Składniki na 6 porcji 500g mięsa mielonego 1 szklanka startego żółtego sera 1 puszka fasoli czerwonej 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 6 tortilli pszennych 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka
Alle Dobre!sera feta 150 g jogurtu greckiego 1 cukinia 1 cebula 6 suszonych pomidorów w oleju 1 łyżeczka sosu sojowego 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki tymianku sól świeżo mielony czarny pieprz Cukinię myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej cebulę, aż się zeszkli. Dodajmy cukinię, doprawiamy sosem
My Chcemy Jeśćadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS: PALUCHY SEROWE W 5 MINUT PRZEPIS: PARÓWKOWE PRZEPLATAŃCE PRZEPIS: FAWORKI W 15 MINUT PRZEPIS: CIASTKA W 5 MINUT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS: ZAPIEKANKI Z MIĘSEM MIELONYM PRZEPIS: ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS: ROGALIKI Z NUTELLĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przekąski z Ciasta Francuskiego pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.plwielkości cukinie * 2 większe cebule * 1 czerwona papryka * 400 g pieczarek * 3 ząbki czosnku * 2 łyżki masła * pół szklanki passaty pomidorowej * 1/4 szklanki wody * sól do smaku * pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odlać go z wody przez sitko. Pieczarki przekroić na pół, następnie kroić je w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w niedużą
Zrób to smaczniemiski. Na tarce o grubych oczkach ścieramy obraną marchewkę i obrane jabłko, dymkę drobno szatkujemy. Do kapusty dodajemy starte jabłko z marchewką, dymkę, cukier, olej rzepakowy. Doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą, dokładnie mieszamy. Podobne przepisy: Surówka z kiszonej kapusty z ananasem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z młodej kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej
Kardamonovybiałej cebuli 15 dkg liści szczawiu 30 dkg ziemniaków 15 dkg marchwi 15 dkg selera korzeniowego 10 dkg pietruszki 2,5 l wody 1 łyżka soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła 100 ml śmietanki (30%) 40 dkg żeberek wołowych pęczek świeżego koperku pęczek natki pietruszki jajka gotowane na twardo do podania Jak zrobić zupę szczawiową
MeCooksSkładniki: – 600g ziemniaków – 600g cukinii – 125g płatków owsianych – 3 jajka – 1 łyżka mąki żytniej – 1 łyżka mąka ziemniaczanej – 3 ząbki czosnku – 1 łyżeczka domowej wegety – 1 łyżeczka soli – ½ łyżeczki mielonego pieprzu Ziemniaki i cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do drobnego sita lub pieluchy tetrowej i odsączamy. Do dużej miski wkładamy odsączone warzywa, płatki, mąki, jajka, przeciśnięty
Be Fit Be StrongSprawdzony przepis na młoda kapustę zasmażana z koperkiem. Smaczny dodatek do wiosennych dań w szczegolności schabowych i mielonych. Czas przygotowania : 30 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI : 1 młoda kapusta 0.5l wody 1 pęczek koperku 2 liście laurowe 4 ziaren ziela angielskiego 1,5 łyżki masła
karolgotujecytryny lub limonki ( u mnie po łyżce soku z cytryny i limonki LIMMI ) - 1 łyżeczka domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy do mięs - 1/2 łyżeczki czosnku mielonego - 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki ( może być suszona) - 1 szklanka bułki tartej - olej do smażenia Filet z indyka kroję w plastry, delikatnie rozbijam tłuczkiem. W misce mieszam rozbełtane
Kuchnia z widokiem na ogród