Pieróg z mięsem

Pieróg z mięsem

Pieróg z mięsem

  Przygotowujemy ciasto jak na szarlotkę, tylko że bez cukru. Bierzemy 3 jajka, szklankę mąki, 1/2 szklanki śmietany lub kefiru, 1/2 szklanki majonezu, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1 łyżka soli. Ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Następnie przygotowujemy farsz. Ugotowane mięso (ok. 800 g) przepuszczamy przez maszynkę do mięsa( lub surowe, mielone podsmażyć), dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną na złoty kolor cebulę (1 – 2 sztuki), można razem z cebulą podsmażyć 1 – 2 rozgniecione ząbki czosn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnajamka.blogspot.com

Autor

Katarzyna CzernikKatarzyna Czernik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mięso, mielone, pierogi przepis, pierogi, papryka, kefir, majonez, szarlotka, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mięso mielone, mięsa pieczone, ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, jajka z farszem, bez pieczenia, pierogi z mięsem

Inne przepisy z kulinarnajamka.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.