Fusilli z ragu alla bolognese

Fusilli z ragu alla bolognese

Fusilli z ragu alla bolognese

Bolognese – to ciepły sos mięsny pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Sporządza się go z wielu rodzajów mięs- używa się wieprzowiny i wołowiny, kiełbas (tradycyjnie: mortadela), boczku, zestawu warzyw (z typowej tzw. włoszczyzny, czyli marchewki, selera i pietruszki), oliwy, pomidorów i czerwonego wina. Sekretem udanego sosu jest długie gotowanie: co najmniej przez dwie godziny, a najlepiej przez cztery. Należy pamiętać, że jest to sos mięsny, do którego Włosi jedynie dorzucali warzywa, które mieli po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Kuchni Do Kuchni

Autor

primavera77primavera77

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, pomidor, seler, boczek, cebula, wołowina, czosnek, marchewka, mielone, sos mięsny, seler naciowy, świderki, warzywa, pietruszka, wieprzowina, makaron, koperek, zupa pomidorowa, tagliatelle, dekoracje, makarony, duszone, włoska, kiełbasa, mielone z warzywami, boczek w sosie, makaron tagliatelle, sos do mielonego , gotowana marchewka, sos do makaronu

Inne przepisy z Z Kuchni Do Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.