Raffaello. Ciasto na biszkopcie z białek. Raffaello. Oto kolejny pomysł na ciasto, w którym wykorzystamy nadwyżkę białek. Raffaello jest delikatne i rozpływa się w ustach i przede wszystkim nie jest słodkie. Przygotuj na Raffaello: Składniki: - ok. 8-9 białek o temperaturze pokojowej ( to ważne ) - 130 g mąki pszennej luksusowej - 2 łyżeczki soku z cytryny - 230 g cukru drobnego - szczypta soli Składniki na krem: - ok. 300 ml śmietanki 36% - 150 g białej czekolady - 200 g mascarpone - 50 g... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...