Kawa espresso – charakterystyka, smak

Kawa espresso – charakterystyka, smak

Kawa espresso – charakterystyka, smak

Na świecie znanych jest wiele rodzai kawy, są to chociażby espresso, latte macchiato, cappuccino, americano itd. Jednak warto wiedzieć, że podstawą każdej z wymienionych wyżej kaw jest espresso. Rodzaje kaw są znane od wieków i od tamtego czasu się niewiele zmieniły. Modyfikacji uległ jedynie sposób zaparzania poszczególnych rodzai. Wszystko to zależne jest od rodzai ziaren i nowoczesnej technologii. Sprawdź również: Zobacz sprawdzony sposób na wyśmienite latte! Kawa espresso – charakterystyka Prawdziwe espressso ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.