Przepis na : deser
Mimo, że co roku robimy paschę na Wielkanoc to zawsze wychodzi trochę inna, a to dlatego, że twaróg bardziej mokry lub suchy, masło wiejskie też ma różny posmak...,a to dlatego, że inne bakalie dodajemy, bo akurat takie są... Jedno jest niezmienne, być musi, bo jak to tak święta bez paschy...? Składniki: - 1 kg wiejskiego sera, ( ze sklepowego nigdy nie próbowałam ) - 20 dag wiejskiego masła - sok z 1/2 cytryny - 5 żółtek - 1 szklanka cukru pudru - 3 lub 4 łyżki likieru pomarańczowego ( alkohol opcjonalnie, ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...