Rigati tricolore z sosem bolognase.

Rigati tricolore z sosem bolognase.

Rigati tricolore z sosem bolognase.

Składniki: 80 dag makaron trójkolorowy  10 dag parmezan 15 dag ser mozzarella Sos boloński: ½ kg  mięsa, mielone wołowe 2 cebule pokrojone w drobną kostkę 4 ząbki czosnku drobno pokrojone 2 marchewki starte na tarce 1 pietruszka starta na tarce ½ selera startego na tarce 1 puszka mała pomidorów pellati 1 szklanka soku  pomidorowego ½ szklanki bulionu ½ łyżeczki tymianku i bazylii 1 łyżeczka oregano Sól, pieprz, cukier do smaku. Masło i olej do smażenia. Wyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, makaron, makarony, mięso, pomidor, mielone, sok, seler, cebula, pieczenie, mięso mielone, pierogi przepis, zupa pomidorowa, ryż, warzywa, pierogi, marchewka, sos do makaronu, makaron smażony, makaron z serem, sos do mielonego , sos do ryżu, masło czosnek, zapiekanka makaronowa, pomidory z serem, sos pomidorowy, pierogi z mięsem, smażony ser, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.