Rigati tricolore z sosem bolognase.
Rigati tricolore z sosem bolognase.
Składniki:
80 dag makaron trójkolorowy
10 dag parmezan
15 dag ser mozzarella
Sos boloński:
½ kg mięsa, mielone wołowe
2 cebule pokrojone w drobną kostkę
4 ząbki czosnku drobno pokrojone
2 marchewki starte na tarce
1 pietruszka starta na tarce
½ selera startego na tarce
1 puszka mała pomidorów pellati
1 szklanka soku pomidorowego
½ szklanki bulionu
½ łyżeczki tymianku i bazylii
1 łyżeczka oregano
Sól, pieprz, cukier do smaku.
Masło i olej do smażenia.
Wyk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, makaron, makarony, mięso, pomidor, mielone, sok, seler, cebula, pieczenie, mięso mielone, pierogi przepis, zupa pomidorowa, ryż, warzywa, pierogi, marchewka, sos do makaronu, makaron smażony, makaron z serem, sos do mielonego , sos do ryżu, masło czosnek, zapiekanka makaronowa, pomidory z serem, sos pomidorowy, pierogi z mięsem, smażony ser, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz