
Świąteczny pośpiech i nerwy, że czegoś ZABRAKNIE - są dla mnie zupełnie niepojęte. Czy kiedykolwiek udało Wam się zjeść wszystko, co przygotowaliście na święta w trakcie tychże świąt? :) Jestem ciekawa. Tak czy inaczej, co roku łapię się za głowę, oglądając wyścig do kas z pełnymi koszykami. Przepis, który mam dla Was dzisiaj, to przepis relaksacyjny! Odkryłam bowiem, że luzowanie kurczaka to zajęcie bardzo odprężające. Być może to przez to łamanie kości... ;) Oryginał podsunęła mi Marta Edmunds, oszlifował... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...