Świąteczny pośpiech i nerwy, że czegoś ZABRAKNIE - są dla mnie zupełnie niepojęte. Czy kiedykolwiek udało Wam się zjeść wszystko, co przygotowaliście na święta w trakcie tychże świąt? :) Jestem ciekawa. Tak czy inaczej, co roku łapię się za głowę, oglądając wyścig do kas z pełnymi koszykami. Przepis, który mam dla Was dzisiaj, to przepis relaksacyjny! Odkryłam bowiem, że luzowanie kurczaka to zajęcie bardzo odprężające. Być może to przez to łamanie kości... ;) Oryginał podsunęła mi Marta Edmunds, oszlifował... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...