Dostojne brownies, wprost rozpływające się w ustach. Szybkie i odpowiednio zakalcowate, użyta kawa dodaje elegancji, a mielone migdały dodają truflowy posmak. Najlepsze jeszcze na ciepło, z dodatkiem lodów waniliowych…? Przepis od Dorotki (MW), lekko zmodyfikowany( zastąpiłam część mąki migdałami)Migdałowo-kawowe browniesSkładniki:• 160 g masła/margaryny Kasia• 4 jajka• 200 g gorzkiej czekolady( u mnie 50%)• 240 g cukru( następnym razem dodam mniej)• 2 łyżeczki granulowanej kawy• 1 łyżeczka ek... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mhmm, ciekawy przepis na brownies :) Robiłam ostatnio dwa razy lightowe brownies z cukinią i prażonymi jabłkami. Twoje brownies wyglądają tak smakowicie, że koniecznie wypróbuję ten przepis. A jeszcze tata ma niedługo urodziny, więc zaczyna mi się w głowie układać menu :) On bardzo przepada za kawą :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :) - LidkaKa
mam niesamowitą ochotę na słodkie śniadanie... takie ciasto zjadłabym na raz
@Smaki na Talerzu, polecam baardzo, bo pyszne. nie jest light, ale takie fajne i dobrze gliniaste) pozdrawiam))@Ola, zapraszam bardzo, na sniadanie zjedz pol, reste zostaw do kawki))@ Jagienka, oj pychotka))