Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka
Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka
Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Placki warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada się przygotowana masą (najczęściej makową, orzechową i/lub powidłem) i po wyrośnięciu placek piecze się w całości. Jeśli natomiast są to placki warstwowe na bazie ciasta kruchego, procedura jest nieco inna. W naszym regionie popularne są ciasta kruche amoniakowe. Do takich placków blaty piecze się osobno i przekład... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, ciasto, sernik, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, placki, mak, warstwowa, mielone, polewa czekoladowa, ciasto drożdżowe, drożdżowe, placki z jabłkami, ciasto z makiem, roladki, ciasto czekoladowe, ciasto ucierane , placki ziemniaczane, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sernik bez pieczenia, bez pieczenia, sernik bez cukru, rolada serowa
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz