Chrupiący makaron - Paccheri.
Chrupiący makaron - Paccheri.
Paccheri with meat.
Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. 
Składniki:
10 szt. paccheri
15 dag mięso mielone
5 dag ser żółty mozzarella
1 cebulka
1 łyżka śmietana 18%
1 żółtko
1 ząbek czosnku
oregano
papryka ostra
sól, pieprz
Panierunek:
1 jajko
bułka tarta
frytura do smażenia
Wykonanie:
Paccheri ugotować  al dente, w ... czytaj dalej...
            
     
        
 
                       Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
        
                       Autor
Christopher
        
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, makarony, bułki, mięso, tarta, mielone, ser żółty, mięso mielone, papryka, przekąska, pierogi przepis, sosy, sos  czosnkowy, ryż, przekąski, szpinak, pierogi, tuńczyk, przepisy z frytkownicy, czosnkowy, jajka nadziewane, makaron smażony, makaron  z serem, smażony ser, tarta ser, makaron z patelni, makaron z tuńczykiem, makaron ze szpinakiem, sos do jajek, sos do makaronu
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz