mielone - 47549 przepisów (strona:1125/3170)

Bigos z cukinii z boczniakami 110

gram boczniaków 1-2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich puszka pomidorów lub 3 mięsiste świeże cebula 3 ząbki czosnku natka pietruszki olej do smażenia 1-2 łyżki pieprz mielony do smaku  Przygotowanie: Cukinię obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać i pociąć w kostkę czosnek w plasterki. Na oliwie zeszklić cebulę z czosnkiem dodać cukinię. Wlać

AZgotuj!
Pizza wegetariańska 95

Wszystkie składniki sypkie połącz w głębszej misce, dodaj oliwę i wodę (250 ml – 1 szklankę), mieszaj drewnianą łyżką (jeśli chcesz to dobry moment, by dodać większą szczyptę ulubionych mielonych ziół, np. oregano, ziół prowansalskich, bazylii), następnie rękoma wyrób elastyczne ciasto odchodzące od dłoni. Odstaw ciasto do wyrośnięcia na 60 minut, przykryj ściereczką. Wybierz cieplejsze miejsce. Porada. Nagrzewam piekarnik

Zasmakuj Kuchni
Jajka w sosie koperkowym 80

dokładnie mieszamy. Do zasmażki dodajemy zimny bulion, znowu dokładnie mieszamy (najlepiej trzepaczką, żeby nie zrobiły nam się grudki), zagotowujemy. Dodajemy poszatkowany koperek, sok z cytryny, cukier, sól i świeżo mielony pieprz. Do szklanki wlewamy trochę gotowego gorącego sosu i śmietanę, łączymy. Dodajemy do reszty sosu, mieszamy. Obrane jajka kroimy na pół, dodajemy do gotowego sosu, podgrzewamy. Przed podaniem można

Kardamonovy
Pierogi z wątróbką 131

potrzebne: 500g mąki semoliny, 5 łyżek oleju rzepakowego, ok. 1 szklanka gorącej wody, pół łyżeczki soli, 400g wątróbek drobiowych, 4 cebule, bułka kajzerka, ok. 1 szklanka mleka, jajko, szczypta mielonego kminku, sól i pieprz ziołowy do smaku. 1. Mąkę wysyp na blat i wymieszaj z solą. Na środku kopczyka zrób dołeczek, wlej do niego 2 łyżki oleju i wodę

Z notatnika dietetyka
MARYNATA JOGURTOWO- MUSZTARDOWA DO MIĘSA Z GRILLA 94

właśnie marynacie. Marynata jogurtowo- musztardowa do mięsa z grilla - składniki: * 400 g jogurtu naturalnego * 2 łyżki musztardy sarepskiej * 3 ząbki czosnku * pół łyżeczki soli * pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Wykonanie: Do miski przełożyć jogurt naturalny, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać. Do marynaty wkładać mięso tak, by marynata pokrywała całą

Zrób to smacznie
Mątwy z grilla 108

mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Grillowane mątwy Składniki na mątwy z grilla. 45 dkg świeżych mątw 4 łyżki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 średniej wielkości ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny Sos do podania: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka drobno krojonej natki pietruszki

MeCooks
Szaszłyki z białą kiełbasą, papryką i cebulą 104

oczywiście dodać jakąś mieszankę grillową. Jeżeli macie jakąś sprawdzoną lub robicie swoją, po prostu ją dodajcie. Ja na wakacjach niczego takiego nie miałam, więc doprawiłam szaszłyki po prostu słodką mieloną papryką i ziołami prowansalskimi. Tez było spoko. Kiełbasy już same w sobie były dość fajnie przyprawione, więc nie trzeba było kombinować z jakimś skomplikowanym doprawianiem. W ogóle dzisiaj przed

Kardamonovy
Makaron z tofu w sosie słodko-pikantnym 104

ząbki czosnku 3 cm kawałek świeżego imbiru 3-4 dymki 1/3 szklanki sosu sojowego 2 łyżki cukru brązowego świeżo mielony pieprz szczypta płatków chilii 1 ogórek 4 rzodkiewki świeża kolendra 1 limonka Kroki Wyjmij tofu z opakowania i osusz dokładnie ręcznikiem papierowym. Tofu pokrój

Na-talerzu.pl
Sałatka z pomidorów do obiadu 86

Sałatka z pomidorów do obiadu. Sałatka z pomidorów do obiadu.      Pyszna i szybka sałatka do obiadu z pomidorów oraz marynowanej czerwonej cebuli. Sałatka doprawiona solą i mielonym pieprzem, z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Doskonała surówka na szybko do obiadu. Jak zrobić sałatkę z pomidorów. Składniki: 3 dojrzałe pomidory, pokrojone w plasterki albo kliny 1 czerwona cebula

Moja Książka Kucharska
MIZERIA Z OGÓRKÓW- DOSKONAŁA DO OBIADU 92

Mizeria z ogórków - składniki: * około 500 g świeżych ogórków gruntowych * 300 ml słodkiej śmietany 30% * 4-5 łyżeczek octu spirytusowego * pół łyżeczki soli * 1 łyżeczka cukru * odrobina czarnego mielonego pieprzu * 2 łyżki świeżego posiekanego koperku Wykonanie: Ogórki obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki. Posypać je solą, wymieszać i odstawić na pół godziny, aby ogórki puściły

Zrób to smacznie
SERNIK WANILIOW0-KARMELOWY NA KRUCHYM SPODZIE – kolejny przepis przygotowany w TERMOROBOT ICOOK MRK-18 120

już coraz szybciej się do nas zbliża. Spróbujcie ! Polecam gorąco! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche ciastka – 300 g * masło – 150 g * cukier – 80 g MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 1200 g * śmietana 36% – 150 g * brązowy cukier – 280 g * jajko – 6 szt * żółtko – 4 szt * budyń śmietankowy – 40 g * wanilia

Ostra na Słodko
SAŁATKA Z MAKARONEM, TUŃCZYKIEM I ŻÓŁTYM SEREM 96

kukurydzy konserwowej * 4 jajka * nieduży kawałek pory * pół zielonego ogórka świeżego * 150 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach * 3-4 łyżki majonezu * sól i pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kukurydzę konserwową i tuńczyka odsączyć z zalewy. Pory pokroić w pół plasterki

Zrób to smacznie
Makaron ze szparagami i łososiem. 122

koperku 1/2 szkl. białego wina (półwytrawne) lub lub 1/2 szkl. wody z 2 łyzkami cytryny i 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka oliwy z oliwek sól do smaku szczypta czarnego mielonego pieprzu szczypta czerwonego pieprzu lub chili w proszku (opcjonalnie) Przygotowanie: Rozgrzać patelnię, dodać kilka kropli oliwy z oliwek, ułożyć łososia skórą do dołu, smażyć 3 minuty. Nie obracać ryby

Codziennik Kuchenny
Śledzie w śmietanie z cebulą i ogórkiem konserwowym 142

kroimy w drobną kostkę i przelewamy na sicie wrzątkiem. Do miski wrzucamy ogórki pokrojone w mniejsze kawałki (ja pokroiłam je w ćwiartki), cebulę, śmietanę i poszatkowane zioła, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Śledzie wkładamy do słoika i odstawiamy do lodówki. Podobne przepisy: Śledzie w jogurcie z ogórkami konserwowymi Śledzie w jogurcie z jabłkiem i groszkiem Śledzie

Kardamonovy
Domowe pierogi gyoza. Jak zrobić pierożki gyōza 110

lepienie pierogów np. z twarogiem wędzonym też nie było klasyczne.. Gyoza to małe, japońskie pierożki, nie są podobne do naszych pierogów. Ich nadzienie tradycyjnie składa się z mielonego lub siekanego mięsa i warzyw. Przygotowuje się je zazwyczaj na trzy sposoby: gotuje, jak nasze pierogi, gotuje na parze lub podsmaża i lekko gotuje na parze. Ja wybrałam tę trzecią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię