serem pleśniowym zrobiłam tak naprawdę z myślą o makaronie, ale możecie go użyć do czego Wam tylko będzie pasowało. Może do kotletów? Niekoniecznie mięsnych. Soczewica? Ziemniaki? No dobra, mielona łopatka wieprzowa? Pomyślałam o plackach ziemniaczanych, ale jak dla mnie to już by było za dużo. I to nawet nie chodzi o kalorie, a o ciężkość całej potrawy. Smażone ziemniaki
Kardamonovyorzechami- Składniki Składniki na spód ok. 400 g ciasteczek owsianych z orzechami bądź sezamem np. Bonitki 100 g miękkiego masła Składniki na masę serową 1 kg twarogu, 3 krotnie mielonego (ja zawsze używam z Piątnicy, ale może być inny, byleby dobrej jakości) 3/4 szklanki cukru pudru bądź drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 ml śmietanki kremówki
To Musisz Wiedziećgęste - trochę śmietany). Formujemy kulę, owijamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. W tym czasie przygotowujemy masę makową. Masa makowa: 400 g suchego mielonego maku 400 ml mleka 100 g cukru 4 łyżki miodu 100 g masła 2 białka bakalie (orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa) Przygotowanie: Gotujemy mleko z cukrem, miodem i masłem
bistro mamapowstały podczas smażenia, tam jest masa smaku. To oczywiście również ląduje w garnku z bigosem. Do kapusty dorzucamy grzyby, śliwki i wodę z ich moczenia, majeranek, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu jakieś dwie godziny (ja gotowałam trochę z pokrywką, trochę bez). Na drugi dzień gotujemy jeszcze godzinę. Pilnujcie poziomu płynów
Kardamonovy