Przepis na : obiad
Nie tak dawno rozmawiałam z kimś na temat poniedziałkowej niemocy ( czytaj nie lubię poniedziałku) kulinarnej. Ja tam mówię jak jest, bez zbytecznego upiększania. W moim domu prawie zawsze poniedziałek jest to obiad z niedzielnych resztek. A że takowe są to prawie w każdym domu, to nie podlega dyskusji. I nie ma sensu ich trzymać, aby zalegały lodówkę, tylko trzeba je przetworzyć. I tak dotarliśmy do tematu klopsików jakie można zrobić z rosołowego mięsa. gotowane mięso i warzy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.