Al-bahla ciastka Marokańkie
Al-bahla ciastka Marokańkie
Składniki: 500g mąki 90 g sezamowych nasion 125g rozpuszczonego masła 125ml. oleju 1 łyżka proszku do pieczenie szczypta soli 1/2 łyżki mielonego cynamonu 175g cukru 120g migdałow Sposób: Nagrzewamy piekarnik do 180 C Gotujemy nasze migdały około 15 minut Zlewamy wodę i zalewamy zimną,odcedzamy i obieramy skórka bedzie schodzić dzięki tej metodzie bardzo szybko. Na patelnię dodajemy 1 łyżkę oleju i prażymy migdały aż będą w złotym kolorze ,uważajmy by ich nie spalić. Następnie wsadzamy je ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Viola cooks with passion
Autor
Viola cooks with passion
Z miłością i pasją do gotowania
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, mielone, sezam, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciastka , pączki, ciasteczka, pączki pieczone, szybkie ciasto
Inne przepisy z Viola cooks with passion
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję