Wtorek: Polędwiczki w parmezanie

Wtorek: Polędwiczki w parmezanie

Wtorek: Polędwiczki w parmezanie

Panierka nie musi być nudna. Wystarczy dodatek parmezanu, żeby zwykły kotlet zmienić w coś wyjątkowego. Czas : 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Płatki owsiane, płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, mielone orzechy, starty drobno kalafior – różnych sposobów człowiek się ima, żeby zastąpić starą, dobrą bułkę tartą i w oryginalny sposób zapanierować kotlety. Rzeczywiście panierka z bułki bywa przyciężkawa, szczególnie jeśli wcześniej mięso zostało obtoczone w bułce a potem w jajku. Poza wszy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

frytki, tarta, brukselka, bułki, kotlety, kotlet, polędwiczki, polędwiczka, mięso, mielone, polędwiczki wieprzowe, ziemniaki, płatki owsiane, obiad, szpinak, kalafior, bez pieczenia, mięsa pieczone, kotlety mielone, tarta na słodko, pieczone ziemniaki, smażony ser, mięso mielone, kalafior pieczony, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.