
Są równie kapryśne jak suflety. I choć wymagają niewiele składników, do ich przygotowania będą nam potrzebne duże zapasy cierpliwości, optymizmu, intuicji i szczęścia. Jak przystało na francuską arystokrację, na spotkanie z tymi ciasteczkami trzeba odpowiednio się przygotować i poznać kluczowe zasady makaronikowego savoir vivre , w przeciwnym razie nie będzie nam dane rozkoszować się ich smakiem. Przed ponad rokiem próbowałam się z nimi zaprzyjaźnić, ale zlekceważyłam zasady i zamiast makaroników wyjęła... czytaj dalej...

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach. 
I o magii, jaka im towarzyszy. 
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu. 
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem. 
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów. 
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji. 
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca. 
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga. 
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat. 
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.