Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami.

Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami.

Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami.

Przepis na : obiad

     Wczoraj na obiad znów postanowiłam dogodzić mężusiowi i nalepiłam całą michę pierogów. Tym razem były to pierogi z mięskiem, kapustą kiszoną i grzybami. Uwielbiam te pierogi na równi z ruskimi! Nie dość, że są pyszne, to wspaniale się je lepi. Ciasto swą cudowną miękkością spowija mięsne kulki farszu,  który w trakcie lepienia jest zbity, nie kruszy się, a po ugotowaniu jest cudownie mięciutki, kremowy, wręcz rozpływa się w ustach, wszystko to suto okraszone smażoną cebulką, która dopełnia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, grzyby, ciasto, kapustą, mięso, kapusta kiszona, mielone, obiad, pieczarki, kluski, wieprzowina, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, mięso mielone, polewa, truskawka, desery, barszcz czerwony, krokiety, barszcz, kolacja, placuszki, deser, rosół, truskawki, pierogi z kapusta i grzybami, pierogi z mięsem, krokiety z mięsem, pyszne ciasto

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.