Mielonka drobiowa z szynkowaru
Mielonka drobiowa z szynkowaru
Kolejna moja wędlinka z szynkowaru. Tym razem to mielonka drobiowa. Mięsko mielone jest z udźca indyka z dodatkiem małych kawałeczków piersi kurczaka a całość doprawiona czubrycą czerwoną. Podobną wędlinkę już robiłam tylko jako pieczeń . składniki: 800 g udźca z indyka bez kości i skóry 200 g piersi z kurczaka 2 łyżki czubrycy czerwonej 10 g soli* Mięso z udźca indyka zmielić na małych oczkach. Pierś kurczaka pokroić w małą kosteczkę. Mięsa zmielone i pokrojone przełożyć do miski. Dodać czubrycę oraz sól. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, piersi, pierś, indyk, kurczak, mielone, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pierś z indyka, kanapki, pasta, pasty, kurczak pieczony, bez pieczenia, mięsa pieczone, mięso mielone, drugie danie, dania mięsne, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, dania bez mięsa
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję