Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kg mięsa z udźca indyka 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego 2 łyżki sosu sojowego 2 jajka 6 łyżek bułki tartej 500 ml bulionu warzywnego 500 ml przecieru pomidorowego 1 mały koncentrat pomidorowy olej do smażenia cebuli 1/2 łyżeczki cukru sól Sposób wykonania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony czosnek. Mięso mielimy a następnie dodaje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.