MAŁA DYNIA – ZUCCHINA

MAŁA DYNIA – ZUCCHINA

MAŁA DYNIA – ZUCCHINA

Kuchnia włoska nigdy nie byłaby kompletna bez cukinii. Na warzywnych targach zajmuje ona jedno z pierwszych miejsc, nieopodal pomidorów. Wiele osób zastanawia się nad różnicą pomiędzy ową cukinią a kabaczkiem. Ponieważ odmiana tego warzywa wyselekcjonowana została we Włoszech, stamtąd wzięła też swoją pierwotną nazwę zucchina. Nazwa ta oznacza w dosłownym tłumaczeniu małą dynię, gdyż cukinia jest właśnie jedną z odmian dyni zwyczajnej. Wspomniana wcześniej nazwa” kabaczek”, zdobyła popularność na południ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi 0

W przypadku gdy masz grupę krwi 0, doskonale trawisz mięso i ryby. Produkty z którymi masz problem to z pewnością wszelkie zboża, gdyż zakłócają Twoją przemianę materii.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi B

Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.

Czytaj dalej...

Dieta dla osób z grupą krwi A

Spożywanie produktów, które są szczególne istotne dla danej grupy krwi pomaga oczyszczać organizm z toksyn, które mogą być gromadzone w tkance tłuszczowej.

Czytaj dalej...

Autor

BonTonItalia

Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, mielone, mięso, dynia, mięso duszone, sos mięsny, sosy, warzywa, cukinia faszerowana, diety, mięso mielone, dieta, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, warzywa na patelnie, mielone z warzywami, dynia pieczona, sos do mielonego , dynia faszerowana, bez pieczenia

Inne przepisy z Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.