Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką

Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką

Tort z chrupiącą warstwą i malinową żelką

Przepis na : deser

Od dłuższego czasu marzyło mi się przygotowanie tortu. Ale nie byle jakiego. Obecnie na topie są torty artystyczne . Ich znakiem rozpoznawczym jest wysokość (często powyżej 15 cm), doskonała jakość składników, różnorodne kremy (co najmniej dwa) i różnorodna struktura (takie torty mają często wkładki owocowe np. żelki czy frużeliny, a te bardziej wyrafinowane chrupiące warstwy – wszystko, aby przełamać monotonię). No i wygląd – minimalistyczne lub na bogato, ale zawsze zapierające dech w piersiac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, krem, biszkopt, czekolada, maliny, mascarpone, krem czekoladowy, pasta, mielone, do pracy, ciasto, przystawki, milky way, szaszłyki, krem mascarpone, ciasteczka, deser, desery, tort śmietanowy, ciasteczka z czekolada, ciasto z malinami, tort orzechowy, ciasto czekoladowe, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z białek , czekoladowe ciasteczka , ciasto francuskie

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.