Ciasto japońskie

Ciasto japońskie

Ciasto japońskie

Ciasto japońskie Bardzo smaczne i efektowne ciasto, składające się z wilgotnego kakaowego spodu, masy serowej oraz frużeliny z wiśni. Wykonanie wcale nie jest trudne lecz składa się z kilku etapów. W pierwszej kolejności pieczemy ciemny biszkopt, następnie wykonujemy warstwę owocową, a gdy ta ostygnie zabieramy się za masę serową. Wykonanie ciasta w takiej właśnie kolejności jest dość ważne, ponieważ masa serowa szybko tężeje i gdy wyłożymy ją już na biszkopt, od razu należy nanieść na nią frużelinę z wiśni. Powod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, wiśnia, frużelina, mielone, obiad, biszkopt, galaretka, ciasta z masa, bez pieczenia, sałatki, sałatka, sernik, przystawki, przekąski, surówka, danie jednogarnkowe, grill, świąteczne przepisy, przekąska, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasteczka, sernik na zimno, serniki na zimno, ciasto kakaowe, szybkie ciasto, ciasto na zimno, ciasto owocowe, ciasto z galaretka, ciasto bez pieczenia z galaretka

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.