Mięso z pyzą

Mięso z pyzą

Mięso z pyzą

Może być i pyza z mięsem, jeśli ktoś lubi. Może być i pyza bez mięsa. Jedyne co być powinno to pyza. Ziemniaczana. Żeby była taka, jaką pamiętam z dzieciństwa sięgnęłam po książkę kucharską z 1968 roku… a potem zrobiłam po swojemu ;) Na 3-4 porcje potrzebujemy 0,5 kg obranych ziemniaków. Połowę z nich gotujemy, a po ugotowaniu dokładnie tłuczemy tłuczkiem lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków. Drugą połowę ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, jak na klasyczne placki ziemniaczane. Starte ziemn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję