Piątek: Zawijane cannelloni

Piątek: Zawijane cannelloni

Piątek: Zawijane cannelloni

Najlepsze makarony to makarony z farszem. Wśród makaronów nadziewanych najlepsze jest cannelloni – grube rury, które i świetnie wyglądają i doskonale smakują. Problem jest tylko taki, że nadziać cannelloni nie jest łatwo. Chyba, że sposobem. Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 30 minut Liczba porcji : 2 Napełnianie cannelloni farszem jest zadaniem kłopotliwym i trudnym. Kiedy podgotujesz makaron, żeby po zapieczeniu był mięciutki, zawsze ryzykujesz, że delikatne ciasto będzie się rwało w trakcie faszerowania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, tarta, cannelloni, szpinak, sos pomidorowy, sosy, lasagne, makaron ze szpinakiem, zapiekanki, ciasto, zapiekanka, placki, naleśniki, mascarpone, naleśnik, zapiekanka makaronowa, mięso, lasagne ze szpinakiem, jajka z farszem, bez pieczenia, zapiekanka z mięsem , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, mięsa pieczone, jajka faszerowane , jajka nadziewane, zapiekanka z serem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.