Chlebowe paluszki z oliwkami i parmezanem

Chlebowe paluszki z oliwkami i parmezanem

Chlebowe paluszki z oliwkami i parmezanem

Składniki:0,5 szkl. ciepłego mleka10 dag drożdżyokoło 2 szkl. mąki pszennej1/3 łyżeczki soliłyżka oliwy z oliwek2 łyżki tartego parmezanu3 łyżki siekanych oliwek czarnychrozmarynoliwa do smarowaniaWykonanie:W ciepłym ( nie gorącym ! ) mleku, rozprowadzić drożdże. Posolić. Powoli wsypywać mąkę i wyrabiać ciasto.Ciasto ma być pulchne, ale nie klejące. Jeśli jest za rzadkie, dodać więcej mąki.Odstawić do wyrośnięcia.Ser, oliwki i rozmaryn - wymieszać. Do wyrośniętego ciasta dodać łyżkę oliwy - zagnieść.Ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Autor

kolorowotorcikowokolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rozmaryn, mąka, sałata, sosy, pieczenie, siekane, tarta, placki, drożdżowe, przystawki, sałatki, sałatka, zupa, placek z serem, smaczna sałatka, smaczna sałatka, salatka z serem, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, tarta ser

Inne przepisy z kolorowotorcikowo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.