Falafele z ciecierzycy i bobu
Falafele z ciecierzycy i bobu
Tradycyjne falafele lubimy, robimy, czasami jemy „na mieście”, ale tym razem nabraliśmy ochoty na falafele z bobem. Wyszły pyszne. Kotleciki nie są suche. Dodatkowo smak podkręcają dwa sosy – łagodny z dodatkiem sezamu i ostry sambal oelek.
SKŁADNIKI
(porcja na 6-8 osób)
Falafele:
500 gram ciecierzycy
300 gram bobu
5 ząbków czosnku
1 duża biała cebula
3 łyżeczki kuminu
2 łyżeczki kurkumy
3 łyżeczki kozieradki mielonej
1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
1 łyż... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu OstryKęs
Autor
OstryKęs
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, sosy, cebula, mąka, sezam, sok, cytryna, jogurt, tortilla, czosnek, pasty, pomidor, ogórki, warzywa, ogórek, pasta, pomidor i ogórek, mięso mielone, jogurtu, pietruszka, placki, sałata, mięso, pomidor z ogórkiem, sos do sałaty, sos do mielonego , pyszne sosy, jak zrobić wodę z cytryna, warzywa na patelnie, mielone mięso z warzywami
Inne przepisy z OstryKęs
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję