Stek wołowy z udźca w sosie sojowo-klonowym

Stek wołowy z udźca w sosie sojowo-klonowym

Stek wołowy z udźca w sosie sojowo-klonowym

Uwielbiamy wołowinę. Cienkie steki z udźca wołowego robi się bardzo szybko. Cały czas przygotowania to czas marynowania + bardzo krótkie smażenie/grillowanie. Tym razem do wołowiny polecamy bardzo ciekawą propozycję na marynatę i sos. Połączenie sosu sojowego, syropu klonowego i fig jest fascynujące. Polecamy! SKŁADNIKI (3 porcje) 3 steki z udźca wołowego 3 duże ziemniaki 3 garście zielonej fasolki szparagowej 3 gałązki rozmarynu 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek syropu kolonowego 2 świeże figi sól olej rzepakowy WYK... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OstryKęs

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.