Typowe surowce i potrawy w kuchni polskiej
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Typowe surowce i potrawy w kuchni polskiej
Na tle kuchni innych krajów typowe dla kuchni polskiej i zachodniosłowiańskiej są węglowodany, czyli potrawy zbożowe – kasze, pieczywa i różnorodne potrawy mączne – kluski, pierogi, zupy, sosy czy fermenty. Polska nie jest krajem wyłącznie rolniczo-uprawnym, ale również obficie zalesionym (około 28% terytorium polskiego to dziś nadal lasy). Kuchnia polska typowo zawiera więc też wiele potraw i surowców z dostępnych produktów runa leśnego (grzyby, owoce, orzechy i zioła). Wybór mięsa w kuchni polskiej również z...
Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKAAutor
KUCHNIA POLSKA
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, ryby, ciasto, sosy, kluski, ryba, zupa, szczaw, feta, buraki, grzyby, jabłka, pierogi przepis, ogórki, krewetki, pierogi, obiad, pieczywo, orzechy, owoce morza, ser feta, gruszka, fasola, królik, śliwka, wiśnia, czereśnie, kapustą, deser, wieprzowina
Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA
Dodaj komentarz