Jaglano Jabłkowo Arachidowe placki z piekarnika - bez mąki, bez cukru

Jaglano Jabłkowo Arachidowe placki z piekarnika - bez mąki, bez cukru

Jaglano Jabłkowo Arachidowe placki z piekarnika - bez mąki, bez cukru

Przepis na : śniadanie

Składniki: - 1/2 szklanki kaszy jaglanej - 2 duże łyżki oleju kokosowego - 2 jabłka - 2 jajka - 8 łyżek mąki z zmielonych prażonych orzechów arachidowych lub zmielonych orzechów - 2 łyżki mąki kokosowej Przygotowanie: Kaszę jaglaną dobrze płuczemy. Zalewamy 1 szklanką wody, gotujemy bez mieszania do momentu wchłonięcia całej wody. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, zostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy: jabłka potarte na dużych oczkach, jajka, mąkę z orzechów arachidowych i mąkę kokosową. Dobrze mieszamy. Na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.