Ciasto drożdżowe z truskawkami to klasyka wypieków. Ostatnio uświadomiłam sobie, że na moim blogu brakuje przepisu na zwykłe ciasto drożdżowe z kruszonką, więc przy okazji sezonu truskawkowego proponuję Wam klasyczną drożdżówkę, którą można przygotować z różnymi owocami, a także z samą kruszonką. Ciasto jest puszyste i delikatne, ładnie wyrasta, a w połączeniu z maślaną kruszonką i kwaskowatymi truskawkami tworzy idealną całość. Najlepiej smakuje tuż po ostygnięciu, podawane z filiżanką porannej lub popołudniowe... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Tak zdecydowanie moj deser! pyzsny!! zrobilam go z malymi modifikacjami: do musu z truskawek dodalam 2 jogurty waniliowe i dodalam jeszcze jedna warstwe z ubitej smietany, a na gore galaretke malinowa. pycha!
pyszności:) uwielbiam takie połączenie drożdżowe ciasto i truskawki:)
Muszę wypróbować!:)Zapraszam do mnie! Dziś przepis na kurczaka w przepysznej marynacie!www.paczekwkuchni.blogspot.comPozdrawiam!:)
Truskawki łączyłam przeważnie z ciastami ucieranymi, maślanymi. Z drożdżowym nie piekłam. Musiałabym spróbować, bo apetycznie wygląda :)