Jagodowe placuszki jaglano-ryżowe

Jagodowe placuszki jaglano-ryżowe

Jagodowe placuszki jaglano-ryżowe

Przepis na : deser

Sezon na jagody się kończy, ale również można zastąpić je borówką amerykańską. Świetne zestawienie stanowią mąka jaglana i ryżowa. Mąka jaglana sprawia, że placuszki są bardzo puszyste, natomiast mąka ryżowa bardzo delikatne. Składniki: 2 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki mąki ryżowej 1 jajko 10 tabletek słodziku aromat waniliowy jagody Sposób przygotowania: Jajko ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajmy oba rodzaje mąk. Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajmy umyte i osuszone jagody. Mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Truskawkowa Fiesta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.