Pieczone pierogi z mięsem i sezamem

Pieczone pierogi z mięsem i sezamem

Pieczone pierogi z mięsem i sezamem

400 g mąki pszennej, 120 g masła (roztopionego), 2 jajka, 2 torebki suszonych drożdży (po 7 g), sól. Farsz mięsny: 80 dag mięsa wieprzowego (np. łopatki lub biodrówki) 2 udka z kurczaka, 2 litry bulionu, 2 marchewki, 1 pietruszka, 2 cebule, 1 łyżka masła, majeranek, sól, pieprz. Dodatkowo: 2 białka (do sklejania brzegów pierogów) 2 żółtka (do smarowania pierogów z wierchu) sezam (do posypania) Kiedy mamy ochotę na pierogi, ale już przejadła nam się wersja w cieście gotowanym - polecam pierogi pieczone. Niezby... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, ciasto, mięso, kurczak, udka , udka z kurczaka, placki, drożdżowe, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, ciasto drożdżowe, jajka z farszem, pierogi z mięsem, mięsa pieczone, pieczone udka, kurczak pieczony, kurczak z warzywami, dania mięsne

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.